2010. november 19., péntek

Vidék-város

Kedves Barátok, Olvasók, Burattinátor-drukkerek!
Vidék-város konfliktusokat gyűjtögetek - ha megosztanátok velem (akár nyíltan, akár magánlevélben) személyes (és jelentős!) élményeiteket, sokat segítenétek nekem! Olyan konfliktusokat keresek, amikben hátrányotokra, illetve előnyötökre vált városi, illetve vidéki származásotok, kötődésetek, életformátok. 
Segítségeteket hozzászólás formájában, avagy magánlevélben juttathatjátok el nekem a badacsang@gmail.com e-mail-címre. 
Előre is köszönöm!

3 megjegyzés:

Orsi írta...

Nekünk egy nagyon jelentős esemény volt a gyermekek anyakönyveztetése, így az otthonszülés után. Első és egyben meghatározó különbség volt, hogy Budapesten (az első három fiú ott született) Alig akarták kiállítani a papírt, mindenféle igazolás kellett, hogy tényleg a mi gyerekünk. Ott tettek keresztbe ahol tudtak, volt olyan fiúnk, akinek még 3 hónaposan sem volt semmilyen papírja (taj száma, anyakönyvi kivonata).
itt Etyeken teljesen más volt, ismertek szerettek minket, bement Zoli és még aznap a kezében volt a papír, és egy hét múlva a taj kártya is. Zökkenőmentesen, kedvesen és tisztelettudóan intézték.

Badacsonyi Angéla írta...

Köszönöm! - A hivatalnak packázásai tényleg nagyon jellemzőek a fővárosra! Segítettél! :)

mgabi írta...

Nálunk Budakeszin(vidék)van egy íratlan,ámde mindenki által érzékelhető határ,ami a falut a várostól elválasztja-utcára pontosan meg lehet határozni...ugyanis ha a Szász utcán találkozol ismeretlennel,akkor köszöntök egymásnak,ha a Kert utcán,akkor már nem.